Jak vybrat vhodné bicí pro děti

20. 2. 2024

Pokud dítě od malička projevuje zájem o různé zvuky a hudbu, je důležité, aby rodiče této zálibě věnovali pozornost. Mnohá batolata si ráda hrají s různými předměty, ale pokud toto bouchání přetrvává i v pozdějším věku, je čas zvážit nákup nástroje, na kterém se může dítě dále rozvíjet a objevovat svůj hudební talent. Pro tyto účely jsou dětské bicí ideální volbou. Jak ale vybrat ta správná?

Koupě dětských bicích: Návod pro rodiče

Rodiče se často dělí na dvě skupiny, pokud jde o nákup dětských bicích. Jedna skupina se snaží hned na začátku investovat do co nejkvalitnější sady, zatímco druhá skupina uspokojí cokoliv, na co se dá bušit. Stejně jako v mnoha jiných situacích, i zde platí pravidlo o zlaté střední cestě.

Není nutné kupovat profesionální bicí soupravu pro malé dítě. Níže uvádíme několik parametrů, které byste měli zvážit při výběru.

1. Velikost a ladění

Důležité je, aby se dětské bicí daly naladit a odpovídaly velikostí a tvarem malému bubeníkovi. Je zásadní, aby souprava nebyla ani příliš velká, ani příliš malá, aby se dítě mohlo pohodlně učit a rozvíjet své dovednosti.

2. Prostorové možnosti

Při výběru bicí soupravy zvažte prostorové možnosti. Bicí jsou hlučným nástrojem, proto je důležité, aby zvuk neobtěžoval sousedy. Elektronické bicí soupravy jsou skladnější a umožňují připojení sluchátek, což může být vhodné, pokud máte omezený prostor.

3. Cena

Cena bicích souprav se pohybuje od 150 do 400 eur, přičemž záleží na značce a kvalitě soupravy. Vyberte si soupravu, která splňuje vaše potřeby a rozpočet.

4. Pohodlí

Dbejte na to, aby velikost basového bubnu (kopáku) a výška přechodů (toms) byly pro dítě pohodlné. Hra na bicí by měla být příjemná a nenamáhavá, aby dítě mohlo hrát s radostí.

5. Činely

Činely nepředstavují nezbytnou součást dětských bicích, ale pokud se rozhodnete je přidat, zvažte menší činely, které lépe odpovídají velikosti soupravy a dětským potřebám.

Doporučené bicí soupravy pro děti

- Stagg TIMJR3-16B

Ideální volba pro děti ve věku 5 až 8 let. Obsahuje vše potřebné, včetně činelů, paliček a ladícího klíče.

- Stagg Tim Jr 5/16B

Obsahuje 5-dílnou bicí soupravu s veškerým příslušenstvím, včetně židle a činelů. Skvělá volba pro mladé začátečníky.

- DDRUM D1 Jr 5-Piece Complete Drum Kit

Jedna z nejlepších sad pro mladé bubeníky. Obsahuje veškeré vybavení v kvalitním provedení.

Příslušenství

Kromě samotné soupravy nezapomeňte na metronom a ochranná sluchátka pro děti. Také si pořiďte náhradní paličky, aby hravému bubeníkovi neustále nechyběly.

Jak se naučit hrát na bicích?

Pokud vážně uvažujete o hudebním vzdělání vašeho dítěte, můžete ho zapsat do hudební školy. Nicméně můžete se také s dítětem učit základy hry na bicí doma, neboť existuje mnoho online zdrojů a kurzů, které mohou pomoci začátečníkům.

Bicí kurzy na Zóně umění